Tapahtumat

 

 

Möllirankingin säännöt

Luokat

Putkiralli

Radalla on vain putkia. Virheitä ei lasketa, vain aika ratkaisee. Sama koira voi myös ottaa useamman startin, jolloin paras tulos jää voimaan. Kaikentasoiset koirat voivat osallistua putkiralliin. Putkirallissa on säkäluokkatasoitus.

Möllit

Radalla ei ole keppejä, keinua, rengasta eikä pussia. Kilpailuluokkia on kolme: Minit, medit ja maksit. Rimat ovat kunkin viiden säkäluokan alimmassa korkeudessa. Pikkumini- ja pikkumaksikoirilla käytetään ko. säkäluokan rimankorkeuksia. Koirakkoa ei hylätä mölliluokassa. Jokaisesta hylkäyksestä tulee 10 pistettä. Voit osallistua tähän luokkaan koiralla, joka ei ole osallistunut aiemmin virallisiin kisoihin. Kisaavat koirat voivat osallistua mölliluokkaan, mutta eivät saa tulosta. Jokaisesta säkäluokasta palkitaan kolme parasta ja ranking-pisteitä saavat kuusi parasta.

Kisaavat

Noudatetaan virallisten kisojen sääntöjä. Kilpailuluokkia on kolme: Minit, medit ja maksit. Rimat ovat tuomarin valitsemassa korkeudessa viiden säkäluokan puitteissa. Pikkumini- ja pikkumaksikoirilla käytetään ko. säkäluokan rimankorkeuksia. Voit osallistua sarjaan, vaikka et vielä kilpaile. Eri tasoluokkien kilpailijoille on omat ihanneajat (aikatasoitus). Jokaisesta säkäluokasta palkitaan kolme parasta ja ranking-pisteitä saavat kuusi parasta.

Osallistuminen

Rokotusten on oltava kunnossa. Juoksuiset nartut eivät voi osallistua kisaan. Kisat ovat avoimet kaikille agilityn harrastajille.

Ikärajat koirille

Putkiralli 12 kk

Möllirata 15 kk

Kilpailevat 18 kk

Näihin kisoihin ei tarvita agilityn kilpailulisenssiä. Sama koira voi osallistua kaikkiin tasoluokkiin (huomaa mölliluokan rajoitukset).
Jos palkkaat koiran radalla, niin ilmoita siitä tuomarille ennen radalle lähtöä. Mikäli koiraa palkataan radalla, ei saa siltä radalta lainkaan tulosta.

Mölli Ranking

Jokainen osakilpailu on oma kisansa, jossa parhaat kolme palkitaan kummastakin luokasta jokaisesta säkäryhmästä. Lisäksi viimeisessä osakilpailussa palkitaan kaikkien osakilpailuiden yhteispisteissä paras koirakko kummastakin luokasta kaikista kolmesta säkäryhmästä.

Sarjan pistelasku:

Joka kisassa pisteitä saavat 6 parasta koirakkoa: voittaja 6 pistettä, 2. sija 5 pistettä, 3. sija 4 pistettä, 4. sija 3 pistettä, 5. sija 2 pistettä ja 6. sija 1 piste. Sarjan voittoon lasketaan pisteet yhteen kaikista osakilpailusta. Jos pisteet menevät tasan, niin osakilpailuvoittojen lukumäärä ratkaisee voittajan. Jos osakilpailuvoittoja on yhtä monta, aikaisempi tulos on parempi. Jos tilanne on edelleen tasan, voittaja arvotaan. Pisteet ovat koirakohtaisia, eli koiralla voi olla eri kilpailussa eri ohjaaja.